Biologisch kippenvoer: daar kies je natuurlijk voor! Biologisch kippenvoer van Bio-Ron is gemaakt van alleen hele granen en zaden (in tegenstelling tot rest-producten) van gecontroleerde biologische kwaliteit: ze zijn geteeld zonder gebruikmaking van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze voldoen aan het eko-keurmerk (skalnummer: 026028, Bio-Ron).
Biologische granen en zaden brengen vitaliteit, diversiteit en structuur in de voeding van je kippen.
Bio-Ron biologisch kippenvoer bevat geen ongewenste toevoegingen en geen restanten van landbouwgif of genetisch gemanipuleerde producten (gmo’s). Zeker ook prettig om te weten als je de eieren van je kippen eet!
Biologisch kippenvoer, samenstelling:
Bio-Ron Legkorrel EKO
87,2% producten van biologische herkomst. Volledig brok EKO mengvoeder voor kippen. Gemaakt van alleen hele granen en zaden. Maïs EKO, tarwe EKO, sojaschilfers EKO, krijt, oliën / vetten EKO, gerst EKO, tarwegries, FX leghennen, MonoCaFos., betaïne, zout, NatriumBicarbonaat.
Verpakking: 5 kg, 10 kg, 25 kg
Bio-Ron Pluimvee-mix EKO
100% biologische granen- en zadenmix, ook zeer geschikt voor ander gevogelte! Gemaakt van alleen hele granen en zaden: maïs, tarwe, gerst, haver, luzerne 14/16, erwten, spelt, zonnebloempitten, boekweit, lijnzaad en lupinezaden.
Verpakking: 5 kg, 10 kg, 20 kg
Voeradvies voor kippen:
Biologische legkorrel is volledig voer voor kippen en hanen (ze hoeven er dus niet voor te leggen). Daarnaast of in plaats daarvan kan je naar wens biologische granenmix met gebroken maïs geven. Dat is ook goed voor de afwisseling /diversiteit, en om aan de scharrelbehoefte van je kippen tegemoet te komen.
Om nog meer variatie in de voeding van je kippen te brengen kun je ook de Bio-Ron muesli bijmengen of zelfs alleen muesli geven met de hele maiskorrel. Kippen laten daarbij vaak de lege hoesjes van de spelt liggen, ze halen er natuurlijk wel eerst de graankorrel uit! Als ze ook het luzerne-brokje willen eten geeft dit een hele mooie dooierkleur.
Verder altijd vers water aanbieden en een bakje met wat grit (gebroken schelpen – bijvoorbeeld de zeeschelpenkalk) voor de calcium voorziening, zowel voor de eierschalen als voor de eigen botten. Hier eten ze naar behoefte van (kan weinig tot niets zijn, is per kip verschillend).
En als je kippen niet buiten kunnen scharrelen en zo “vanzelf” kleine steentjes binnen krijgen, is het aan te raden een bakje maagkiezel neer te zetten (voor “hulp” bij de vermaling van het voer in de maag).
Prijzen, adres en contact opnemen
Zie onze
voor alle produkten, prijzen en verpakkingsgrootten. Neem met ons op per telefoon of email voor meer informatie of een afhaalafspraak.